Home / Tech

Tech

Ja si ju ‘nxjerr zbuluar’ Facebook kur ju jeni të dashuruar

Ja si ju 'nxjerr zbuluar' Facebook kur ju jeni të dashuruar

Facebook lexon çfarë shkruajnë njerëzit e dashuruar Rezulton se ekziston një grup shkencëtarësh të të dhënave që studiojnë dashurinë në facebook. Falë kërkimit të tyre, inteligjenca artificiale është në gjendje të parashikojë kur do të filloni një marrëdhënie romantike më mirë se një psikolog. Nga konkluzionet dhe shenjat interesante që …

Read More »

BE stërvit minstrat, u stimulua sulm masiv kibernetik

BE stërvit minstrat, u stimulua sulm masiv kibernetik

Në Talin u organizua një stërvitje e ministrave të BE-së ku u stimulua një sulm masiv kibernetik. Skenari i kësaj stërvitje ishte sikur një operacion ushtarak i BE-së ishte sulmuar nga hakerat, që përdorin rrjetet sociale dhe “fake news”. Me tableta dhe me ndihmën e një platforme të dedikuar, 28 …

Read More »